Oh, My darling, Valentine … det er umuligt for mig ikke at tænke på den sang. Jeg ved ikke, hvor jeg har hørt den, kan ikke huske, hvornår jeg har hørt den sidst. Ved ikke, hvor den kommer fra, men har en ret tydelig idé om, at det i virkeligheden er en meget gammel country, og western sang.
Den rammer mig bare hver gang her i februar, hvor alt spiller op til Valentines Day. Hjerter overalt: I reklamerne, udstillingsvinduerne i teksterne, jeg modtager på mobilen. Det er lidt for meget. Men det virker med alle de der kærlighedserklæringer, og røde eller lyserøde hjerter.

Gaver

Jeg har en del mennesker, jeg holder af, og jeg vil gerne give dem en gave. Sådan, bare fordi Valentinsdag er en anledning til at give en gave. En gave til én eller flere man holder af. De siger, at det er ’de elskendes’ dag. Ja, men det bliver altid sagt med en undertone om, at det er Den Eneste Elskede, man hylder på Valentinsdag.

Det synes jeg, faktisk er en sød idé, men jeg synes altså, også at den idé udtrykker en fattig opfattelse af kærlighed.

Jeg mener selv, at det er muligt at elske mange mennesker på samme tid. Så for mig er Valentinsdagen en misforståelse. Jeg elsker min kæreste, mine børn, mine forældre, mine søskende. Og ja, jeg har flere venner, som jeg også elsker. Jeg elsker ikke med dem. Men jeg er der for dem, når de har brug for mig. Så hvorfor fokuserer Valentinsdag så på det der begreb om den eneste ene? Det er lidt pudsigt for mig. Nåh, ja, vi har selvfølgelig Mors Dag og Fars Dag. Men vi har jo ikke Min bedste vens dag. Endnu.

Men hvis Valentinsdag fokuserer på, at vi hylder den person, vi er forelsket i, så er jeg med. Jeg har været forelsket, mange gange, men aldrig i flere personer på samme tid. Det har simpelthen ikke været muligt for mig. Så, hvis det er det, Valentinsdag går ud på, så er jeg med på det. Det vil jeg i øvrigt gerne være under alle omstændigheder.

Billigt og godt gavepapir

Lige nu er jeg på vej ind til en forretning i centrum, hvor jeg ved, at jeg kan få flot gavepapir, med hjerter på, så jeg kan pakke de små gaver, jeg har købt ind. Jeg tænker, at jeg tager en turné rundt til mine venner og giver dem gaverne, og derefter over til familien. Giver også dem små gaver.
Og så til sidst pakker jeg mig selv ind i dejligt lingeri og giver mig selv til min elskede. Lingeri er ikke gavepapir, men jeg har faktisk fundet et meget sexet BH sæt. Det er rødt med små, bitte, sorte hjertebroderier på, så jeg tænker, at det er passende, at jeg tager det på den 14. februar. Min elskede har nemlig inviteret mig til en dejlig middag. Og jeg vil gerne være sammen med ham. Jeg har i øvrigt pakket min gave til ham i gavepapir, som ikke signalerer Valentinsdag.