Efterskolernes dag (som er efterskolernes ord for "åbent hus") er en fantastisk mulighed for at se en kommende efterskole eller to an. Efterskolerne åbner dørene for potentielle elever og deres forældre og opsætter typisk et mindre show for disse. Overvejer I en idrætsefterskole, kan I eksempelvis se frem til at se en idrætsopvisning. Skole-stemningMed Efterskolernes dag har I mulighed for at komme helt tæt på efterskolen.

At kemien er der betyder alt - den kommende elev skal føle sig tryg ved stedet og rent faktisk ønske at komme derhen. Ellers er et helt år rigtig lang tid. Den potentielle elev har på Efterskolernes dag mulighed for både at snakke med den kommende rektor, de kommende undervisere samt de nuværende elever og derved danne sig et indtryk af, hvordan det er at gå på en efterskole.

Typisk afholdes efterskolernes dag den sidste søndag i september på efterskoler landet over. En enkelt efterskole eller to plejer at bryde traditionen, og det kan derfor stadig betale sig at tjekke websitet for dén eller de efterskoler, I overvejer at besøge. Der er typisk åbent hele arbejdsdagen, men planlagte opvisninger og fremvisninger er skemalagte, og man kan med fordel planlægge ens søndag efter dette.

Det er muligt, såfremt afstanden mellem efterskolerne ikke er enorm, nemt at nå 3-5 efterskoler på en enkelt version af Efterskolernes dag. Det er som regel gratis at blive skrevet op i efterskolens it-system og komme på ventelisten. Udnyt chancen for at se efterskolen an til Efterskolernes dag. Det koster intet, men kan give et rigtig godt billede om, hvorvidt efterskolen er egnet til netop jeres søn eller datter - eller ej.