Du har sikkert også oplevet, at du har smerter i nogle muskler. Måske fordi du går, eller sidder og spænder i dem. Måske fordi du har trænet lidt for hårdt. Uanset hvorfor, så har du mærket den der irriterende smerte. Og du har egentlig gerne villet få noget massage. Det ville være, skønt, hvis der var en, du kunne tilkalde, og som bare lige kunne massere skuldrene – ikke? Eller måske er det musklerne i lårene, der kunne trænge til en kærlig hånd. Det kan bare ikke lade sig gøre, fordi du er single. Så hvad kan du gøre for at lindre den lille, irriterende smerte?

Prøv en massagepistol

En mulighed er, at du kan bruge en massagepistol. Det er sådan en dims, der mest af alt ligner en batteridreven boremaskine. (Ikke en stor boremaskine – og en massagepistol har, ikke bor.) Du kan simpelthen tænde for den holde den op imod den gruppe muskler – eller direkte på det ømme sted på din krop og så vil den massere området. Dermed kan du lindre smerten.

En massagepistol bliver ofte brugt af atleter. De bruger den, dog ikke kun til behandling af ømme muskler. De kan nemlig også bruge den som et redskab til effektiv opvarmning, inden selve træningen begynder. Det sparer tid. Ofte går meget af en træningssession, nemlig med opvarmning. Men med massagepistolens hjælp formindskes tiden, der skal bruges til opvarmningen. Dermed bliver der mere tid til at fokusere på selve træningen.

Opvarmning inden træning

Opvarmning af musklerne i kroppen er vigtig inden selve træningen. Det må du ikke glemme. Og det som massagepistolen kan gøre, er, at den kan hjælpe til, at blodstrømningen i kroppen, som skal i gang, sker lidt hurtigere. Så hvis du er sportsmenneske, så kan en massagepistol være et godt, lille instrument, som hjælper dig til at komme lidt længere med din træning inden for en given tidsramme. Du vil dermed kunne nå dit mål lidt hurtigere.

Nogle atleter anvender også en massagepistol under deres træning. Det kan være, at de oplever en smerte – eller træner i intervaller. Under træningen kan massagepistolen være meget effektiv, da den kan forhindre, at de bliver nødt til at afbryde træningen.

Også efter træning

Selvfølgelig bliver massagepistolen også brugt efter træning. De fleste som træner rimeligt meget og hårdt oplever, at de får ømme muskler på bestemte steder. Og her er det, at massagepistolen er så god. Det er nemlig muligt for dig at fokusere på lige præcist det sted, hvor det gør ondt. Massagepistolen kan rettes lige imod det sted. Og den vil massere på det punkt, hvor du har allermest brug for det. En massagepistol er med andre ord et effektivt, lille instrument, som kan lindre smerter akut. Og fordi det ikke er en stor maskine, så er den nem at have med i tasken sammen med sportstøjet.Til brug hjemme kan du overveje de særlige støvler (Recovery Boots) omtalt her.

Men misbrug, den ikke. Du skal ikke begynde at overtræne, bare fordi du har mulighed for at lindre dine smerter her og nu. Du skal også lytte til din træners råd om at sørge for at give din krop den hvile, som er nødvendigt.