Da jeg sidste eftersommer opfyldte min ældste datters store og brændende ønske om at komme på en særlig skole i Norge, havde jeg ingen anelse om, at hun der ville lære disciplin på en måde, som jeg egentlig troede var glemt i vore dage. Og det er 100% positivt ment – for jeg er af den gamle skole, der mener, at unge har godt af rammer og disciplin.

Nu er det vist på tide, jeg forklarer overskriften, er det ikke?

Narkotika og hasj test

Da vi ankom til skolen, blev min datter med det samme indtaget til en velkommen samtale med rektoren på skolen, der kort forklarede en del om reglerne der. Jeg sad selvfølgelig med, og det var virkeligt fornuftige regler – både strikse og på samme tid ganske åbne og liberale. Én ting var der dog absolut ingen liberal holdning til: Indtagelse af alkohol og enhver form for euforiserende stoffer. Og så kom spørgsmålet fra rektor til min datter: “Vil du testes med dit spyt eller din urin?”.

Hun anede ikke lige, hvad han mente, men det skyldtes faktisk, at både hun og jeg havde glemt, at alle nye elever skulle underkastes en narkotikatest på skolen.

Det kom hun selv i tanker om, og hun valgte så en spyttest, hvilket jeg godt kan forstå.

Det er sådan en test her: https://www.narkotikatest.no/shop/spytt-narkotest-195p.html

Det gik nu nemt, og selvfølgelig havde hun ikke spor af noget som helst. Hun har da prøvet at drikke alkohol sammen med os, men hun er så langt fra en type, der kunne finde på at røre noget stærkere end det. Heldigvis!

Som forælder kan jeg kun være lykkelig for, at hun nu skal tilbringe et år sammen med andre unge, der alle uden undtagelse er testede, og som alle lever med, at de kan indkaldes til stikprøvekontrol når som helst. Det er sgu betryggende!