Min bror har et projekt i skolen. De har sådan en tema uge, hvor de beskæftiger sig med kun én ting. Han er ret heldig. Deres tema er Afrika. De kommer vidt omkring. Både noget med at spille på trommer og se på vilde dyr, lære om savannen. De får foredrag om de store byer og fattigdom. De hører også om Nilen og den slags. Dengang jeg selv var med til en tema uge, handlede det om vand. Spildevand, drikkevand, regnvand, smeltevand osv. Det var ikke så spændende som at høre om dyrelivet i Afrika. Det var bare sådan noget med miljø og klimaforandringer hele tiden.

Lav en brochure

Jeg kan huske, at jeg var i en gruppe, hvor vi skulle lave sådan en brochure, der handlede om spildevand. Vi skulle forklare, hvor meget der bliver udledt i Danmark. Så vi blev sat til at se på en masse statistikker. Lidt fantasiløst. Men vi fik da lavet den her brochure. Det var det sjoveste. At lave alt det praktiske. Vi skulle nemlig selv sørge for at lave brochurens layout. Vi skulle også selv finde et sted, hvor vi kunne få den trykt. Det var ikke så nemt. Vi havde fået nogle penge til det. Lærerne vidste godt, hvad det ville koste.

Professionelt trykkeri

Vi fik lov til at besøge en forretning, hvor de professionelt laver print af brochurer. Vi besøgte dem og fik dem til at printe vores brochure. I flere tusind eksemplarer, som sikker stadigvæk ligger nede på skolebiblioteket. Det var faktisk det sjoveste ved den der temauge. Det, at vi gerne måtte gå ned til printshoppen og tale med dem om vores brochure og få lov til at se, hvordan de arbejdede med det. Jeg var egentlig ikke klar over, at der er så mange ting, man skal tænke på, når man skal have lavet en brochure: Papirets længde og bredde og vægt. Men det skal man altså. Det lærte jeg da.

Brormand

Men min bror, han skal ikke lave en brochure. Nej. Han deltager i et projekt, hvor de skal holde foredrag om savannens dyr. De er ved at få delt arbejdet mellem sig. Han skal tale om elefanterne, mens de andre i hans gruppe skal tale om løver og zebraer. De skal holde foredraget på fredag, og lige nu er han ved at finde ud af, hvordan han får lavet et plakat print. Den skal printes ud i 5 eksemplarer.

Han har sat en titel på foredraget på plakaten og så et billede af de dyr, de skal tale om. Godt nok. Måske ikke det mest opfindsomme, men alligevel. Han har lige vist mig den, og spurgt mig, om der mangler noget. Jeg har sagt til ham, at jeg synes, at plakaten også skal vise, hvem det er talerne, er, så publikum ved det. Så kan de jo selv vælge at lytte eller lade være.

Det havde han fuldstændigt glemt. Så der kom navne og titler på foredragene. Han sendte sin plakat til trykkeriet via e-mail. Fik en mail tilbage, om at ordren er modtaget, og at plakaten vil være klar i morgen eftermiddag.