I år lykkedes det for os – at komme på ferie. Det var dejligt. Vi havde alle sammen savnet at komme væk fra Danmark i nogle få uger. Vi havde jo måttet aflyse vores ferier i de sidste 18 måneder. Vi havde skuffet børnene – og sandt at sige: Vi var også selv skuffede over ’kun’ at kunne komme på ferie i Danmark i så lang tid. Vi har jo været vant til at rejse både på sommerferie og skiferie i børnenes vinterferie. Men så her i sommers, hvor mange af de sydeuropæiske lande åbnede for turismen, så brugte vi chancen, vi havde. Vi bookede en charterrejse til Grækenland, hvor vi ved, at der er sol, varme, skønne strande og god mad.

Kreta

Vi tog afsted og landede på Kreta midt i en hedebølge. Føj, der var virkeligt for varmt. Heldigvis havde vi fået en lejlighed i et kompleks, hvor der også var en pool. Og den blev brugt hele dagen lang. Om aftnerne, når varmen tog lidt af, gik vi så ned til en af de lokale tavernaer og fik lækker mad. En masse små retter. Og retsina. (Hvorfor smager den flaske retsina, jeg købte ikke, som den gjorde i Grækenland?) Børnene fik noget, de lokale kaldte for pastitsio. Det er den græske version af lasagne – og cola, som er deres favorit. Jo det var en skøn ferie. Total afslapning. Men der var også nogle tidspunkter, hvor varmen bare blev for meget.

Savner det kolde

Jeg kan huske en eftermiddag, hvor min mand var ret irritabel. Han kunne ikke koncentrere sig om sin bog. Sad bare og legede med sin mobiltelefon. Det gjorde mig irriteret at høre de der kling-kling lyde, når han scorede point på det spil, han deltog i. Jeg spurgte ham lidt vredt, om han ikke ville holde op med at lave de lyde. Han holdt op med det samme. Forstod godt, at det var irriterende at høre på. Efter noget tid med total tavshed spurgte jeg ham om, hvad han lavede. Jeg kunne høre ham sukke dybt. Han sagde, at han ledte efter en skiferie i Norge. Bare for at kunne bilde sig ind, at sveden ikke dryppede ned ad ryggen på ham.

Sverige og Norge er jo perfekte med sne

Jeg kom til at grine meget højt. Faktisk så højt, at alle andre ved poolen kiggede på os. Der kom en mand hen til os. Han så lidt vred ud. Spurgte os om, hvad det var, der var så sjovt. Jeg fortalte, at min mand ledte efter skiferier i Norge på https://www.skiferie.dk/norge i håb om at køle lidt ned.

Manden kom til at grine. Han sagde til os, at han selv lige havde haft den samme tanke. Bare med en skiferie i Sverige. Hans kone er svensker. Vi faldt i snak. Talte godt sammen med ham og hans viv. Det er søde mennesker. Vi brugte nogle aftener sammen på de lokale tavernaer og fik et godt venskab. De har inviteret os til at komme og besøge dem i Sverige allerede i efterårsferien i år. Så, måske tager vi på en lille, ekstra bilferie derop – bare en forlænget weekend!