Min far er låsesmed i København: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/ . Men vi bor i Hundige. Han rejser ind til byen hver eneste dag for at udføre sit arbejde. Han er specialiseret i at lave adgangskontrol, som de kalder det i det firma, han er ansat i. Han ved alt om, hvordan låse kan kodes (omkodning af lås for eksempel), sættes op, så de fungerer i kombination med forskellige alarmer. Fx tyverialarmer og brandalarmer. Han er dygtig til sit arbejde, og firmaet sætter ham ofte til store opgaver. Du ved sådan noget med at sørge for, at låsesystemerne fungerer i kæmpestore kontorbygninger.

Sikring efter indbrud

Forleden havde de haft indbrud i en stor A-kasse, som ligger inde ved Islands Brygge. Tyvene havde på en eller anden vis formået at komme ind, og de havde stjålet nogle datafiler. Det er en meget alvorlig sag, og direktøren for A-kassen er fuldstændigt ude af sig selv. Den slags må simpelt hen bare ikke ske. De har måttet blokere alle betalinger til deres dagpengemodtagere, så de kan forhindre, at der sker misbrug af deres bankkontoer. Det er direktøren ret ked af. Han har givet besked til dem om, at udbetalingen vil blive forsinket i et døgn.
Min far skulle derfor ud til A-kassen for at tjekke alle låsene. Og det skulle ske meget hurtigt. Dagpengemodtagerne har udgifter og er ikke glade for at skulle vente på udbetalingen. For nogen kan det være katastrofalt. Og for A-kassen er det lige direkte ind i en shitstorm.

Lynhurtig låsesmed

Så som den gode sjæl min far er, kastede han sig over opgaven og arbejdede uafbrudt i 24 timer. Han fandt ud af, at der er et sted, hvor den centrale styring for hele låsesystemet kan afbrydes, hvis man kender til det. Han ved, at der er to personer i bygningen, som kender til systemet. Den ene er direktøren. Den anden er hans assistent. De er begge to blevet afhørt af politiet, men ingen af dem har været i nærheden af centralen. Mystisk. Politiet efterforsker sagen nu, og der er tegn på, at direktørens assistent ikke har helt rent mel i posen.
Da min far kom hjem efter 24 timers knokleri, var han træt. Det eneste, han ville, var at få lov til at sove i 24 timer. Det var en meget intens arbejdsdag. Da han vågnede næste morgen, erklærede han, at han har tænkt sig at sige sit job i firmaet op. ”Jeg er færdig med at være låsesmed i København. Jeg starter mit eget lille firma her i Hundige.

Som ganske almindelig låsesmed, som hjælper almindelige mennesker med at få deres døre op søndag morgen efter en tur i byen, hvor de opdager, at de har glemt nøglen inde i entreen.”
Den har vi hørt før, og han kørte alligevel ind til København for at fortsætte opgaven, han var i gang med: At sætte adgangskontrol op i en stor bankbygning, så de ansatte kan føle sig sikre. Han elsker sit job, også selvom der er krævende udfordringer i ny og næ. Han kunne aldrig affinde sig med kun at låse døre op.