Jeg flyttede til Fyn for snart 10 år siden, og jeg elsker stadig at bo her. Der er sgu noget særligt over Fyn! Her er bare lidt grønnere, lidt pænere og pigerne er altså også kønnere. At de så strør persille i sengen og ønsker velkommen i det grønne er jo ikke så galt heller. Som en god fynbo under oplæring har jeg stråtag. Det skal vi jo have her på Fyn 🙂

En god tækker er guld værd

Noget af det første, man lærer, når man bliver ejer af et hus med stråtag er, at man skal have en god tækkemand! Ikke at der er så megen vedligeholdelse med et stråtag – men når der skal repareres eller andet, er det så hamrende vigtigt, at det gøres af topprofessionelle tækkere.

Derfor gjorde jeg en hel del ud af at spørge mig for rundt omkring, inden jeg entrerede med en tækkemand – og det blev så altså dem her: http://www.straatagfyhn.dk/

Det har jeg aldrig fortrudt en eneste gang. Det er super godt arbejde, som Grzegorz (det hedder ham, der ejer firmaet) laver.

Alger på stråtaget

Jeg tog min første kontakt til ham sidste år, da jeg opdagede, at der var kommet nogle grønne belægninger på mit stråtag der, hvor der ikke er så megen sol. Han kom et par dage senere, og det viste sig at være et ikke ukendt problem, der dog heldigvis var til at løse. De har nogle særlige midler til algebehandling på stråtag, og dem brugte han. Ikke så meget som en enkelt lille grøn plet siden da 🙂

Han fortalte så, at samme behandling faktisk også beskytter mod mos. Nogle mennesker kan egentlig godt lide mos på deres stråtag, men det er slet ikke sundt for stråene.

Mit stråtag har mindst 5 år endnu at leve i, før det skal tækkes om. Og det er jeg ret sikker på, at Grzegorz er mand for at klare til den tid!