Det var virkelig en stor lettelse for mig, at det lykkedes for min kompagnon at få bugt med mine rygproblemer, for alternativet ville have været en operation med en efterfølgende lang periode med genoptræning, før jeg så kunne vende tilbage til mit arbejde som fysioterapeut.

Da min ryg begyndte at gøre knuder, var jeg faktisk godt klar over, hvad problemet var, men jeg fik min kompagnon, som jeg ejer klinikken sammen med, til at tage et røntgenfotografi af min ryg, og vi var helt enige om, at jeg havde pådraget mig en diskusprolaps i lænden, og at det var den, der gav mig de voldsomme rygsmerter.

Men både min kompagnon og jeg selv kunne se på røntgenbillederne, at der i hvert fald ikke var tale om verdens største udfald af den lille skive mellem et par af ryghvirvlerne, så vi vurderede begge to, at der i det mindste var en pæn chance for, at jeg kunne undgå en operation.

Vi drøftede, hvilken form for behandling af diskusprolaps, han skulle forsøge sig med, og selv om vi ikke så helt ens på mulighederne, lod jeg i den sidste end ham afgøre behandlingsformen, for netop den type behandlinger er faktisk et af hans specialer.

Den kendsgerning bøjede jeg mig for og lod ham bestemme, netop fordi det i årevis har været sådan, at han har behandlet de patienter, der har henvendt sig til os med ondt i ryggen. Og i dag er jeg ham megen tak skyldig, for det er faktisk lykkedes ham ikke bare at fjerne mine smerter, men vi har også via røntgenbilleder kunnet konstatere, at den lille bruskskive, som tidligere stak ud fra rygsøjlen, er kommet på plads igen, så jeg nu kan betragte mig selv som kureret.

Heldigvis har han og jeg et særdeles godt samarbejde, hvor vi respekterer hinandens specialer. Det kom også til udtryk her for ganske nylig, da han spurgte mig til råds med hensyn til behandling af hovedpine. Sagen var, at hans kone i den senere tid havde lidt af nogle migræneagtige anfald, som han selvfølgelig gerne ville behandle hende for.

Du kan da trække alt det, du vil, på min ekspertise inden for det område, sagde jeg til ham, men det vil nok være nemmere, hvis jeg behandler hende, for det er alt andet lige mit speciale. Jeg spurgte ham også, om hun havde andre symptomer som for eksempel nakkesmerter, men det mente han nu ikke, at hun selv havde nævnt noget om.

Vi aftalte, at jeg skulle forsøge at hjælpe hende af med hovedpinen, og da hun kom i klinikken, startede jeg som altid med en lang række spørgsmål for at finde ud af, hvor hovedpinen kunne stamme fra.

Hun nævnte sådan nærmest i forbifarten, at hun i et stykke tid havde haft nogle uforklarlige skuldersmerter, og det hjalp mig godt på vej mod en diagnose. Så jeg startede med at behandle hendes højre skulder, hvor smerterne var, og efter få dage fortalte hun selv, at hendes smerter i skulderen var forsvundet, og så havde hun faktisk heller ikke oplevet hovedpine, efter at jeg var begyndt på behandlingerne.

Her er alt det, de kan i Vejgaard Fys:

 

Fod og Ankel

Knæ og Hofte

Skuldersmerter

Sportsskader

Rygsmerter

Nakke og Hovedpine

Albue og Hånd

Kroniske smerter