Det sker. Sjældent. Meget sjældent. Men det sker altså. At jeg går på Facebook. Jeg arbejder til dagligt med annoncering på de sociale medier, så jeg er ikke helt vild med at bruge dem personligt. Jeg får tilstrækkeligt med Facebook. TikTok, Instagram og diverse andre medier i min hverdag. Så det at sidde og scrolle igennem, hvad ’venner’ på Facebook har postet af billeder af deres hunde og katte eller sejlture, er ligesom ikke det, jeg vil bruge min fritid på. Men som sagt, det hænder. Måske fordi jeg får en påmindelse om, at en god ven har fødselsdag.

Var på Facebook

I går aftes var jeg så på Facebook. Og som du nok kan forstå, så brugte jeg alt for meget tid på det. Men jeg så en post fra en veninde, som virkeligt fik mig op af stolen. Jeg var chokeret og overrasket på en og samme tid: Hun havde lavet en post, hvor hun skrev, at nu er julegaveindkøbene overstået. Og så var der et billede af et par hjemmesko til mænd. Sådan nogle rigtigt lækre nogen. Lammeskindssko eller noget i den dur.

Overraskelsen

Overraskelse bestod i, at det var en rigtig god veninde, som jeg virkeligt holder af, respekterer og ser i ny og næ, som lavede den post. Det havde jeg ikke forventet af hende. Og i forlængelse af det: Jeg havde sandelig heller ikke forventet, at netop hun ville have gjort alle sine julegaveindkøb allerede i midten af oktober. Det ligner hende slet ikke. Hun plejer at ræse rundt og lave forskellige panikindkøb de sidste par dage inden jul. Sådan henne omkring d. 21. og 22. december!

Hendes post gav mig en ide

Gad vide, hvad der er sket i hendes liv. Hjemmesko og tjek på julegaverne allerede i oktober. Er hun flyttet et kedeligt sted hen, hvor der ikke er andet for hende at lave end at shoppe? Det er helt vildt. Men uanset hvad: Jeg fik associationer og valgte at kigge nærmere på noget, jeg længe har drømt om – nemlig at forkæle mig selv med et skønt lammeskindstæppe.