Da min kompagnon og jeg for snart fire år siden åbnede en elektronikforretning i en af forretningsgaderne på Frederiksberg, var det lidt af et eksperiment, for vores budget var en smule stramt, og vi var afhængige af vores egen arbejdskraft, for budgettet havde ikke luft nok til at ansætte nogen til at hjælpe os.

Så vi stod selv for ekspeditioner og alt det andet praktiske såsom rengøring i forretningen og baglokalet. Det gik hurtigt op for os, at vi var nødt til at pudse de tre ret store udstillingsvinduer flere gange om ugen, hvis det skulle se nogenlunde ordentligt ud. Det var nu ikke noget problem, for i vores studietid havde min kompagnon i et års tid et fritidsjob som vinduespudser i København, så han påtog sig gerne den opgave, og han var også god til det, kunne jeg konstatere.

Succes i firmaet

Men det holdt faktisk ikke ret længe, for vores nystartede forretning blev ret hurtigt en pæn succes, så vi fik så travlt med ekspeditioner, indkøb og så videre, at det begyndte at knibe med tid til rengøring og andre manuelle opgaver. Det var i sig selv ikke noget problem, for den pænt store omsætning, vi oplevede, gav jo luft til, at vi kunne betale os fra nogle af de praktiske opgaver.

Min kompagnon kontaktede sin tidligere arbejdsgiver fra studietiden, da han mente, at han stadig tog sig af vinduespolering i København. Det viste sig dog, at det var den tidligere vinduespudsers søn, der nu stod for firmaet, men vi hyrede så ham til at pudse vores udstillingsvinduer.

Det duede bare ikke, for den unge mand, der nogle gange kom for at pudse de store ruder, var alt for sjusket, så han efterlod ruderne med grimme striber på. Min kompagnon var godt sur, for det var altså ikke den standard, han i sin tid havde oplevet i det pågældende firma, når det gjaldt vinduespudsning i København, så han ringede til firmaet og bad dem om at holde sig væk for fremtiden.

Men så måtte vi jo have andre til at tage sig af opgaven, og det lille firma, vi havde hyret til rengøring i butikken, meldte klart ud, at de ikke påtog sig vinduespudsning. Jeg gik på nettet og søgte efter vinduespudsning på Frederiksberg, for vi kunne jo lige så godt finde et firma, der er nogenlunde lokalt i forhold til vores forretnings beliggenhed.

Vinduespudsning uden striber

Der var også flere firmaer at vælge mellem, og et af dem havde endda hjemsted i en sidegade til vores gade, så det var helt naturligt at kontakte det firma. Det viste sig at være et enkeltmandsfirma, men manden ville hellere end gerne påtage sig opgaven med at holde vores udstillingsvinduer pæne.

Han fortalte i telefonen, at han havde været vinduespudser på Frederiksberg i så rigeligt en menneskealder, så det passede ham fint med opgaver nede ved jorden, for han var nu tæt på de 70 år, så han var ikke længere så glad for at arbejde i højderne. Men han er meget omhyggelig, har vi allerede konstateret.

Andre områder end lige Frederiksberg: