Jeg må erkende, at de sidste mange måneder har jeg haft en vild lyst til bare at flygte væk fra det hele. Hverdagen. Min rutine. Mit job. Jeg vil bare væk fra kedsomheden. Jeg vil bare være glad og tilfreds med mit liv igen. Jeg har ikke været rigtig glad i meget lang tid. Og jeg tror, at jeg ikke er den eneste, der bare synes, at han eller hun må kæmpe for at komme igennem dagen – hver dag.

Brug for hjælp

Jeg ved bare, at når jeg får den der lyst til at flygte fra det hele, så har jeg brug for hjælp. Jeg har brug for at blive samlet op. Og jeg ved godt, hvorfor: Jeg er ikke stærk nok til at kunne hive mit dårlige humør op til et sted, hvor jeg begynder at værdsætte mig selv igen, alene. Og jeg ved udmærket godt, hvad der skal til: Psykoterapi i København gør godt for mig.

Det er ikke tabu

Nej, jeg er ikke bange for at indrømme det. Jeg er heller ikke bange for at tale om det. Der er ikke nogen skam i at være mentalt syg. Og det er jeg. På vej til en depression, måske. Eller bare ude af balance. Det sker for alle mennesker. Dem, der siger, at det ikke sker for dem, er ikke normale mennesker – de er virkeligt syge og har brug for mere hjælp, end jeg har. Så ja, jeg bruger psykoterapi. Det hjælper mig. Faktisk så bevirker det også, at mit sind åbner sig mere overfor omverdenen. Og det mener jeg i bund og grund, er sundt og godt – altså at være åben. Er man åben, forstår man mange flere ting. Og dermed får man også flere værktøj til at kunne håndtere en svær hverdag. Så ja, jeg vil bare anbefale alle, der føler, at de ikke, helt ved hvor de er henne – følelsesmæssigt – at finde et sted, hvor de kan komme i psykoterapi. Læs evt. denne artikel om emnet.