Skadedyr er et vidt begreb som dækker over et hav af insekter og dyr som er til gene for os mennesker. Begrebet skadedyr herhjemme bruges hyppigst om skægkræ, klannere ( f.eks flæskeklanner ) insekter, husmår og selvfølgelig rotter og mus. Der er dog mange mange flere end de nævnte. Der er dog også rigtig mange skadedyr som aldrig kommer forbi os mennesker, så der er her fokus på de som gør. Jeg har personligt døjet med flere skadedyr. Herhjemme har jeg haft både borebiller og lopper og myrer.

Man kan gøre noget

Heldigvis kan man komme af med de her skadedyr. Og mange af skadedyrene kan rammes på samme måde hvilket gør det nemt at dræbe flere skadedyr hvis du har forskellige. I det kravlende hjørne har vi blandt andet skægkræ pelsklannere kakerlakker og myrer m.fl. Og i det flyvende hjørne har vi hveps fluer og bananfluer, møl og frømøl, og sågar duer og flagermus m.fl. Alle disse skadedyr er har til fælles at genere os mennesker på den ene eller anden måde. Ofte er det på pengepungen det kan mærkes. For de fleste skadedyr kræver en løsning i form af behandling eller bekæmpelse af et skadedyrsfirma som udfører – ja – skadedyrsservice.

Hvordan bekæmper man dem?

Bekæmpelsen af skadedyr fungerer på mange forskellige måder afhængigt af hvilken lille gæst du har besøg af i hjemmet – eller udenfor. Men en ting er sikkert – det er helt klart bedre, nemmere og mindre krævende at få skadedyrene bekæmpet af professionel skadedyrsservice frem for at begive sig ud på en mission om at dræbe eller afskaffe skadedyret selv. Der er også mange regler omkring nogle skadedyr da nogle specifikke dyr er fredet i perioder eller hvis man ikke selv kan erhverve midlerne til at bekæmpe skadedyret. At de hedder skadedyr er ikke nødvendigvis fordi de har til hensigt at skade eller udrydde os. Tværtimod.

Forvolder stor skade

Men når nogle af dem volder skade på hus og ejendom, eller møblering for den sags skyld, så er det nødvendigt at bekæmpe skadedyrene og på samme tid mindske væksten af nogle af dem. Det anbefales at man ved hyring af skadedyrskontrol, finder en skadedyrsservice med garanti således at man kan være sikker på at få problemet løst og skadedyrene afskaffet. Og afhængigt skadedyret er det også vigtigt at være hurtigt ude når man opdager at have besøg af et skadedyr – eller flere. For eksempel så bør borebiller bekæmpes og behandles for, straks de opdages. Og ja altså, hvem vil udsætte at ringe til skadedyrsservice hvis først du ser en kakerlak i køkkenet.