Det er efterhånden en anselig mængde isenkram, vi har i den brede skuffe nederst i vores dækketøjsskab i stuen. Da min kone og jeg for godt fire år siden valgte at droppe tobakken og i stedet dampe på E-Cigaretter, havde vi nok forestillet os, at det bare skulle være en overgangsperiode til at tage den værste trang til de rigtige cigaretter.

Men selv dampen fra den elektroniske cigaret bliver jo til en vane, som det kan være svært at lægge fra sig, så vi er fortsat brugere af E Cigaretter den dag i dag.

Men der er rigtignok stor forskel på dem, vi startede med at dampe på. Den gang fik vi den mængde damp, som det passede den pågældende cigarets teknik at afgive, og det var ikke altid tilstrækkeligt til vores behov.

Derfor skiftede vi på et tidspunkt fabrikat til en type med et kraftigere batteri, så der kom mere damp fra vores Ego cigaretter, som de hed. Vores gamle e cigaretter blev lagt i den pågældende skuffe i dækketøjsskabet, og sådan er det for resten fortsat gennem årene, hver gang vi har valgt at skifte til et andet mærke.

Det er også i den samme skuffe, vi opbevarer vores E Væske, som vi i øvrigt selv er begyndt at blande af ingredienser, vi køber hos en forhandler inde i byen. Da vi i sin tid skiftede røgen ud med damp, købte vi noget e væske i en udenlandsk webshop, og der var tale om væske med en lille mængde nikotin i. Det bruger vi ikke mere, så det er i hvert fald ikke afhængighed af nikotin, der får os til at fortsætte med at dampe løs på vores E Cigaretter.

Min kone drillede mig forleden dag lidt med, at der måtte ligge isenkram for en mindre formue i vores skuffe, men jeg kunne nu berolige hende med, at udgifterne til batterier, forbrændere og så videre til vores E Cigaretter kun er en lille dråbe i havet i forhold til de udgifter, vi havde, da vi røg rigtige cigaretter.

I øvrigt er det for tiden ikke den samme model, min kone og jeg damper på. Jeg er gået over til en e cigaret fra Joyetech, som giver en dejlig mængde damp, når man damper på den. Den har også et langtidsholdbart batteri, så jeg kun behøver at lade op en enkelt gang pr. døgn, ligesom tanken indeholder så stor en mængde e væske, at jeg kun skal fylde op hver anden eller hver tredje dag.

Vores voksne søn, der også har røget almindelige cigaretter i nogle få år, er heldigvis også gået over til de elektroniske cigaretter. Da han besøgte os forleden dag viste han stolt en ny model, han havde købt. Det var en Kanger, fortalte han, og han pralede af, at han kan skrue op og ned for den styrke, batteriet skal levere, så han selv kan vælge, om han vil have meget eller lidt mindre damp. Nå ja, tænkte jeg, man kan jo også suge mere eller mindre kraftigt.