Vil du gerne have, at dine naboer og andre folk I området benytter sig af dit netværk? Nej? Så lad mig forklare dig lidt om sikkerheden ved et trådløst netværk.

WEP var den første, men også den dårligste form for trådløs sikkerhed. Eksperter i trådløs sikkerhed har sagt, at WEP kan blive hacked på bare fem minutter! WAP bruger den samme kode for hver dataframe. Dog bliver der arbejdet på sagen for at gøre WEP mere sikkert og dermed sværere (og forhåbentlig umuligt) at hacke.

WPA (Wi-Fi Protected Access) er en opgraderet version af WEP. Forskellen på WPA og WEP er, at i stedet for at bruge den samme kode for hver dataframe, ændrer den koden. Denne ændring af koden, gør det altså sværere for en hacker at opfange den delte kode, som han/hun skal bruge for at hacke sig ind på dit netværk.

WPA bruger to forskellige krypteringstyper: TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) og AES (Advanced Encryption Standard). AES er (som det også fremgår af navnet) en mere advanceret krypteringsform. Dog er det ikke alle trådløse enheder der understøtter AES kryptering, så det skal du lige have i tankerne, når du vælger sikkerhedsmodel til dit trådløse netværk.

WPA2 er en krypteringstype der øger muligheden for den trådløse klient at nå fra tilknytningspunkt til tilknytningspunkt. Der er forskellige måder at forbinde en WPA med en WPA2-løsning:

WPA-PSK med TKIP: PSK står for Pre Shared Key, og her vil klienten og tilknytningspunktet eller den trådløse router dele et kodeord som er krypteret med TKIP.

WPA-PSK med AES: Her vil der ske det samme som overfor, med undtagelse af der her benyttes AES krypteringsformen.

WPA2-PSK + Mixed: Her vil den delte nøgle både kunne deles med TKIP og AES krypteringsformerne. Denne løsning er dog kun tilgængelig med WPA2.

Jeg håber dette gjorde dig lidt klogere på valg af sikkerhed til dit trådløse netværk.