Det kan være svært at have en fornemmelse af, at dit barn bruger hash. Hvad gør man så? Du vil jo for alt i verden ikke beskylde dit barn for at være hashbruger, hvis det ikke er tilfældet. Hvilke tegn er der så, du kan kigge efter? Og hvad kan være indikatorer på, at du skal til at overveje en narkotest?

Se på ændringer i opførsel. Hvad er det, der har fået dig på den tanke, at dit barn bruger hash? Optræder dit barn anderledes og er der humørændringer? Hash kan skabe forandringer i hjernen og kan ændre måden han eller hun tænker og føler.

Der kan være ændringer i opførsel så som:

sænket reaktionsevne

dårligere til at tage beslutninger

dårligere hukommelse

En tendens til at ”zone ud” eller miste tråden i samtaler

Paranoia eller irrationel opførsel

Se også på dig selv. Er der noget forandret i jeres forhold? Det alene kan være grunden til, at en teenager ændrer opførsel. Spørg også gerne en nær ven, om han eller hun har bemærket noget.

Se efter røde øjne. Hash får kapillarerne i øjnene til at udvide sig, og dette kan give røde eller gule/røde øjne. Vær dog opmærksom på, at hvis dit barn ikke får nok søvn, kan dette også give røde øjne. Hash kan også få pupillerne til at udvide sig. Det kan du også se efter som et af tegnene. Hvis dit barn pludselig begynder at bruge øjendråber, kan dette også være et tegn, da øjendråber kan mindske det røde i øjnene.

Se efter reduceret aktivitetsniveau. Dette kan dog også være en typisk teenageropførsel.

Se efter fjollet opførsel. Kan også være et tegn. Hvis fjolletheden pludselig er markant mere end normalt vel at mærke.

Du kan også se på, om cirklen af venner ændrer sig. Ændrer sovevaner sig også til at være sene nattetimer og soven midt på dagen, kan der være grund til bekymring.

Du kan også se på spisevaner. Der er en tendens til, at hashbrugere spiser flere snacks og usunde ting end normalt.

Hvis du er meget sikker, kan det komme til det punkt, hvor du må bede dit barn tage en urinprøve, så du kan lave en hjemme hash test og så håbe på et godt resultat.