Det hører helt naturligt med til sommerens ”glæder”, at man af og til er plaget af hvepse, der sværmer om hovedet på en, når man for eksempel sidder ude på terrassen og spiser sit aftensmåltid. Men sidste sommer var det helt galt ude i vores sommerhus, hvor det faktisk var ulideligt at sidde på terrassen på grund af hvepsene.

Derfor begyndte jeg at undersøge, om vi måske havde et hvepsebo på eller tæt ved huset, og jeg kunne konstatere, at der var en livlig trafik af hvepse op under tagudhænget, hvor de spadserede ind og ud gennem mellemrummene mellem de brædder, der er på undersiden af tagudhænget, så jeg konkluderede, at der måtte være et hvepsebo oppe under taget.

Ejeren af vores nabohus kom slentrende over til os, for han havde set, hvad jeg var i gang med. Han tilbød sin hjælp og fortalte, at han for mange år siden havde beskæftiget sig professionelt med skadedyrsbekæmpelse. Jeg takkede straks ja til hans tilbud, for jeg vidste faktisk ikke, hvordan jeg skulle gribe den sag an.

Naboen kom lidt senere tilbage med en stor spraydåse med insektgift, og så bad han mig finde et eller andet til at blokere åbningerne mellem brædderne med. Han anbefalede mig også at købe noget meget finmasket trådnet og sætte det fast på undersiden af tagudhænget, så hvepsene ikke kunne komme ind igen. Det vil samtidig også forhindre, at for eksempel en mår finder på at bygge bolig under dit tag. Behandlingen var effektiv, så hvepseplagen forsvandt.