Når man taler om mænd, er der så mange måder at gøre det forkert på – her får du råd til, hvordan du gør det rigtigt!

 

Det bliver tit sagt, at en mand ikke behøver mere end et ur og en vielsesring. Måske er det fordi, at når man tænker på mænd og smykker, falder tanket tit på et opknappet bryst med en stor guldkæde! Men der er mange niveauer mellem det ”stramme” med kun et ur og en vielsesring og billedet af John Travolta i Saturday Night Fever.

 

Et par gamle favoritter har fået sin tid igen. Det kan være slipsenålen og manchetknapper.

 

Som en generel regel er det bedre at være underdresset, når man taler om smykker til mænd. Overdrivelse fremmer bestemt ikke her.

 

Når vi taler om armbånd, kan vi også her benytte talemåden: Less is more! Sølv sender også et andet mere elegant signal end guld, når vi taler om smykker til mænd. Pas også på med sten. Hvis du har dem, skal det være enkelt og diskret.

 

Et ID-armbånd i sølv er et sikkert valg, når vi taler om armbånd. Det ser enkelt og elegant ud og kan endda bæres sammen med uret på den samme arm. Det er også en god gaveide, da de ikke behøver at blive tilpasset som en ring.

 

For et mere afslappet look kan perlearmbånd i træ og fx læderarmbånd være et godt look til jeans fx

 

Når vi taler om slipsenåle, er der også regler at følge. Udover at være praktisk, når der er vind, er det et smykke i sig selv. Slipsenålen skal være smallere end slipset, det er båret med. Den korrekte placering er mellem den tredje og fjerde knap. Det skal også være placeret helt lige. Du kan fx bære en slipsenål indgraveret med dine initialer.

 

Manchetknapper kan få et helt afsnit for sig selv. De bruges mest til smoking og formal wear. Indsæt manchetknappen gennem begge huller i skjorten. Den kulørte dekorative del skal være på ydersiden, når din arm er på din side. På bagsiden folder du barren, så din manchetknap er på plads.

Min gamle ven Stein fra Moss i Norge har i øvrigt sin helt egen holdning til det med smykker, og han er vist en af stamkunderne her: http://www.marjoe.no