Ja, Ja, sagde jeg til min datter, Louise på 14 år, da vi kom ud fra den forretning, hvor hun fik lavet huller i øreflipperne, man skal jo gerne lære noget nyt hver dag. Min mand og jeg havde langt om længe givet efter for Louises ønske om at få huller i ørerne, så hun kunne bruge de to forskellige øresmykker, hun fik i konfirmationsgave af nogle af sine veninder her i foråret, og jeg tog med hende ind i forretningen, fordi man der er så seriøse, at man ikke vil lave huller i ørerne på unge under 18 år, hvis der ikke er en forælder med.

Det nye, jeg lærte under besøget i forretningen, var, at der er forskellige måder at lave den slags huller på. Den i øvrigt meget venlige dame spurgte, om det bare skulle være et almindeligt hul, eller om det skulle være stretch. Jeg måtte ærligt tilstå, at jeg ikke anede, hvad hun talte om, men inden jeg nåede at spørge, forklarede Louise mig, at stretch er et hul i øreflippen, som er noget større end de almindelige, så man kan bruge øreringe, der er en del tykkere end de normale.

Aldrig piercet selv

Så blev jeg så klog, men der er nok ikke noget at sige til min uvidenhed, for jeg har aldrig selv haft en øre piercing, for bare tanken om at nogen skulle stikke sådan nogle huller i mig giver mig næsten væmmelse.

Men for de unge tøser er det nærmest et must, og de fleste af Louises veninder har da også fået lavet huller i ørerne, og jeg betragter det da også som noget ganske normalt og harmløst. På et tidspunkt for et års tid siden talte Louise i øvrigt om, at hun godt kunne tænke sig at få lavet en næsepiercing, men der satte min mand hælene i. Han synes, at det virker direkte vulgært, når en ung pige går rundt med en lille ring eller et andet smykke i den ene næsefløj.

Egentlig en lidt dobbelt holdning, for han er selv helt OK med herresmykker og faktisk en mere eller mindre stamkunde her: http://www.marjoe.dk/

Signaler i piercinger

Til det vil jeg nu sige, at der er forskel på de signaler, piger sender med deres piercingsmykker. Jeg er nok næsten enig med min mand i, at det kan virke billigt eller ligefrem vulgært med en ring i næsen, men hvis der er tale om en lille perle, der sidder på ydersiden af næsefløjen, kan det efter min mening godt se charmerende ud og virker ikke billigt på mig.

Piercinger i tungen?

Men det er der noget andet, der gør, og det er de piger, der går rundt med en tungepiercing. Bevares, så længe de holder munden lukket, opdager man det jo ikke, men i de fleste tilfælde sidder sådan en jo helt ude på tungespidsen, så bare vedkommende skal sige et eller andet, får man nemt øje på smykket, og det bryder jeg mig altså ikke om. Jeg kan heller ikke lade være med at tænke på, om det egentlig ikke er uhygiejnisk, for der kan vel sætte sig madrester fast omkring sådan et smykke – og kønt synes jeg i hvert fald ikke, det er.