Indholdsfortegnelse

Et kviklån er en nem mulighed for at låne et mindre beløb over en kort periode. Du vil typisk opleve, at et kviklån ligger mellem 500 og 6000 kr, og du skal ofte tilbagebetale lånet indenfor 30 dage. Den umiddelbare fordel ved kviklån er, at du ikke behøver at gå ned i din bank for at spørge din bankrådgiver om lov til at låne penge, og skulle forklare, hvad de skal bruges til.

På den anden side så er kviklån ikke ligefrem den billigste form for finansiering. Når du prøver at danne dig et overblik over udvalget, så vil du hurtigt se, at den årlige omkostning (ÅOP) er markant højere end ved at traditionelt forbrugslån eller banklån. Man kan dog være heldig at finde lån, hvor du optage det gratis. Her skal du blot være opmærksom på, at disse lån kommer med nogle enormt høje strafrenter, hvis du ikke betaler tilbage i tide. Kviklån er din adgang til penge hurtigt – men det koster, så vær opmærksom på ÅOP’en på de nemme lån, læs mere.

Om forbrugslån

Et forbrugslån er som navnet antyder, et lån der skal bruges til at dække over dit forbrug. Det betyder også, at et forbrugslån har mange betydninger, og mange kaldenavne.

Er et f.eks. billån et forbrugslån? Det kan man vidst roligt sige, hvis bilen er en del af dit private forbrug. Er et kviklån et forbrugslån? Uden tvivl. Et kviklån bruges til få penge hurtigt på din konto, så du kan købe en vare.

Hvis man ser på de lån, som du kan optage online, så kan størstedelen uden tvivl kategoriseres som forbrugslån. Der bliver ofte reklameret for billån, lån til indskud etc.

Om SMS lån

Et SMS lån er et lån nu, som optages på internettet og efterfølgende får tilsendt en kode til sin mobiltelefon med en kode, der fungerer som underskrift til at underskrive aftalen om SMS lånet på internettet. Størrelsesordenen på SMS lån ligger typisk imellem 500 og 5000 kr., og har en løbetid på mellem 14 og 65 dage.

Fordelen ved SMS lån er, at du kan optage det hurtigt og nemt, og du kan typisk få udbetalt pengene indenfor kort tid. Man skal dog på den anden side være opmærksom på de høje renter og gebyrer som påfalder lånene, hvis man ikke indfrier dem rettidigt. Omkostningerne til SMS lånet kan ses ud fra ÅOP’en, som er de årlige omkostninger målt i procent, se her.