Som virksomhedsejer i dag, især for en mindre virksomhed, er det svært at gå udenom internettet, hvis du vil have succes. Dette både hvis dit produkt har alt eller intet med internettet at gøre – folk vil stadig søge information om dig her, internettet er en genial salgskanal og du vil ydermere kunne bruge nettet til at styre din forretning.

Især det sidste er værd at notere sig. I denne tekst kommer vi med forslag til en række IT-services, du med fordel kan benytte dig af med henblik på at spare tid og øge effektiviteten.

Mailprogram – Få altid sikret dig daglig backup af din mail og et effektivt spamfilter. Det kan være ødelæggende for en virksomhed fra den ene dag til den anden at miste al sin mail. Lad ikke dette ske for dig. Lad enten din hosting-udbyder eller en tredjepart tage backup af din mail hver evig eneste dag.

Hosted Exchange – Microsoft Hosted Exchange og lignende services tillader dig at tilgå dine dokumenter, mails, kalender, aftaler og så videre overalt i landet fra enhver enhed med internetforbindelse. Du har altså adgang til din kalender både fra dit hovedkvarter i Jylland og til møde i København, husker du bare din bærbare computer eller din smartphone. Med i Hosted Exchange er også spamkontrol og backup af din mail.

Regnskabsprogram – Mindre virksomheder har ikke samme behov for bogføring og revision som store af slagsen har. Med et online regnskabsprogram har du mulighed for at sende fakturaer og holde styr på regnskabet uden at hive ekstern hjælp ind. Moderne regnskabsprogrammer koster ikke mange penge om måneden, men regner automatisk din moms ud og hjælper dig godt på vej med din selvangivelse. Eksempler på sådanne programmer er SimpeltRegnskab, Billy’s Billing og e-Conomic.

Website – Hav altid et website for dit firma og dit produkt. Folk vil uomtvisteligt søge efter dit firma og dit produkt på nettet før købsprocessen gennemføres. Giv dem, hvad de søger efter – et bevis på, at du er en seriøs virksomhed, der naturligvis også har overskud til et website med eget domæne og tilhørende mail. Det sender et signal om seriøsitet, du ikke har råd til ikke at sende anno 2013.

Medarbejderstyring – Ved hjælp af programmer Citrix, Basecamp eller danskudviklede Podio har du mulighed for at holde styr på organisationen og kommunikationen i denne. E-mail og møder bliver overflødiggjort ved hjælp af sådanne online work desks. Det koster meget mindre, er meget nemmere at finde rundt i og der tages helt automatisk backup af alt fremfor offline kommunikation. Fremtiden er online i skyen – du kan lige så godt komme med på beatet med det samme.

Du kan også vælge en lang række andre IT-services til at supplere din virksomhed – ovenstående er blot et udsnit af de mest lavt hængende frugter, der kan være med til at skabe vækst her og nu ved at spare dig tid i forhold til administration og øge din online synlighed.

Husk også, at køb af decideret IT-service af et professionelt IT-firma kan være vejen til bedre brug af tiden i din virksomhed. Brug ikke din tid på at slås med kode og dårlige mailprogrammer, hvis din force ligger indenfor udvikling af lægemidler; brug tiden på at forbedre din forretning i stedet for. Det bliver du både gladere og rigere af.