Det var på alle måder den mest overraskende og epokegørende ferie, jeg har oplevet, da jeg sidste efterår for fjerde gange var på ferie i Thailand sammen med mine tre kammerater, som jeg har holdt venskabet med lige siden vores skoletid. Vi har nu sammen været på fire rejser til Thailand, men denne her ferie blev alligevel den mest skelsættende for mig.

Og så var jeg endda lige ved at aflyse min ferie, fordi jeg en god måneds tid inden afrejsen var så uheldig at falde og brække mit skinneben. Det var ikke noget særligt kompliceret brud, så jeg skulle kun have gips på i tre uger, men efterfølgende var jeg selvfølgelig afskåret fra alt for vilde udskejelser sådan rent fysisk.

Når vi fire gutter har været på ferie sammen, har det altid handlet om at holde aktiv ferie med et godt rejsebureau sammen, for vi er alle fire temmelig ivrige med at dyrke forskellige former for sport, og vi holder også meget af at udfordre os selv og hinanden med mere eller mindre vovede projekter. Således har vi adskillige gange kastet os ud i halsbrækkende elastikspring over dybe kløfter og den slags, men vi har nu altid haft fornuften i behold, så vi har aldrig på vores rejser oplevet, at nogen af os er kommet til skade bortset fra mindre hudafskrabninger og den slags.

Derfor så jeg frem til en fornemmelse af at være alvorligt handicappet under planlagte vores ferie i Thailand, og jeg hadede tanken om, at de tre andre kunne kaste sig ud i diverse udfoldelser, mens jeg bare kunne sidde med mit brækkede ben og kigge på. Jeg var især træt af det, fordi vi havde planlagt en dykkerferie på en thailandsk ø, og jeg har altid nydt det, når jeg har haft en chance for at dykke i eksotiske farvande. Men lægen sagde til mig, at det ville være alt for risikabelt at dykke med det ben, så jeg måtte holde mig på det tørre.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]Her kan du læse meget mere om landet Thailand: http://da.wikipedia.org/wiki/Thailand[/box]

Men selvfølgelig tog jeg med på ferien, for den var betalt, og jeg kunne ikke få nogle af mine penge retur, fordi det brækkede ben ikke forhindrede mig i at rejse.

Så jeg fandt mig en skyggefuld plads i baren, når de andre tog ud at dykke, og så ville tilfældet, at jeg en dag faldt i snak med en dansk pige, som også var på vores thailandske ø for at dykke. Hun fortalte, at hun havde været på flere dykkerrejser både i Thailand og andre steder. Hun var også typen, der havde det bedste med at være fysisk aktiv, når hun var på ferie.

Vi snakkede meget sammen på den ferie, og det er nu endt med, at vi for alvor er blevet kærester og snakker om at flytte sammen herhjemme i Danmark. Så mit brækkede ben førte alligevel noget godt med sig, og min kæreste og jeg er nu i fuld gang med at planlægge vores næste ferie, hvor vi satser på at tage på trekking i bjergene i Nepal, hvor ingen af os endnu har været.