Jamen dog, udbrød min kone, da jeg kom med en saftig ed som reaktion på en nyhed, jeg netop havde læst på en hjemmeside. Nyheden gik ud på, at et kendt lavprisselskab havde valgt at stoppe sine flyvninger mellem Billund og den spanske solkyst, og det var en rigtig ærgerlig nyhed for os, fordi vi gennem de senere år normalt har købt vores flybilletter til Malaga i netop det selskab.

Sagen er, at vi har en mindre men meget velbeliggende ferielejlighed på Costa del Sol lidt udenfor Malaga, og den plejer vi at tilbringe mindst fire gange tre uger i pr. år, og vi har hidtil valgt at flyve med det pågældende lavprisselskab, fordi vi på den måde kan komme derned og hjem for ganske fornuftige penge.

Nå, man må jo håbe, at et andet selskab vil samle den rute op, for der plejer at være rigtig pæn belægning på flyene, når vi er af sted, så min fornemmelse er da, at der er tale om en pænt rentabel rute.

Ophold i bedre klima

Når vi er nede i vores ferielejlighed, opfatter vi det egentlig ikke som ferie men mere som nogle ophold i et bedre klima. For vi tager flere gange om året på rigtige ferier andre steder for at se noget nyt.

Vi holder for eksempel meget af kortere storbyferier, og så lader vi bestemmelsesstedet afhænge af, hvor vi kan komme hen for små penge. For eksempel faldt vi sidste år over nogle meget billige flybilletter til Rom, og da vi ikke tidligere havde været i den italienske hovedstad, valgte vi en uges ferie der.

Vinter: Thailand

Og når det er rigtig vinter herhjemme, er vi konstant på jagt efter fornuftige priser på flybilletter til Thailand, hvor vi holder meget af at komme. Vi holder meget af den elskværdige og gæstfrie befolkning, og så gør det bestemt heller ikke noget, at man kan gå rundt i T-shirt og shorts, mens venner og bekendte herhjemme døjer med frostvejr og snestorme.

Min kone har gjort det til noget af en hobby hele tiden at holde sig ajour med priserne på flyrejser til diverse destinationer. Hun er hele tiden opdateret på, hvornår det er billigt at tage ned i vores ferielejlighed i det sydspanske, og af og til kommer der et overraskende prisfald i noget, der ligner sidste øjeblik. Så kan vi godt finde på at tage af sted den følgende dag, for vi behøver ikke pakke noget særligt, da vi har en komplet garderobe, toiletsager og den slags i ferielejligheden.

Skuffelser løber vi dog også ind i. Det skete for et par år siden, da vi valgte at tage mod et godt tilbud på flybilletter til Tyrkiet. Det var til Alanya, hvor vi fandt et udmærket hotel, men vi må nok indrømme, at Tyrkiet som helhed ikke lige falder i vores smag.

Efterår er tid for London

Hvert år, når det er blevet efterår, begynder min kone at søge efter tilpas billige flybilletter til London, for vi har en fast tradition med at tage på juleindkøb i den britiske hovedstad, og det vil min kone ikke undvære.