Ja, man gør jo sine erfaringer med det første barn, sagde min gode venindes voksne datter, da jeg bad hende om nogle ønsker til barselsgave, for hun skal nedkomme om nogle få uger, hvis hun ellers kan holde tidsplanen.

Hendes bemærkning handlede om, at hun i god tid havde skrevet en ønskeseddel, der var særdeles detaljeret – ikke mindst med hensyn til de varemærker, hun ville foretrække. Sagen er, fortalte hun, at noget af det babylegetøj, jeg fik til Tinna, ikke holdt ret længe, selv om der jo må være grænser for, hvor hård en belastning sådan en lille baby kan udsætte legetøjet for.

Med tiden har jeg fundet ud af, hvilke mærker man kan regne med, så det er altid fabrikater med høj kvalitet, jeg selv går efter, for jeg er overbevist om, at det i længden er det billigste, selv om de enkelte ting måske er lidt dyrere i indkøb.

Jeg kiggede lidt adspredt på den liste med gaveønsker, som jeg havde fået i hånden, og jeg er bestemt godt tilfreds med, at der er rigeligt at vælge imellem på den liste. Men samtidig måtte jeg også erkende, at er var nævnt en del fabrikater, hvis navne jeg aldrig tidligere er stødt på.

Men pyt, tænkte jeg, dem kan jeg jo bare søge på nettet og så finde ud af, hvad de forskellige navne dækker over.

Det har jeg så gjort nu, og jeg har fået klarhed over de fleste af de varemærker, min venindes datter ønsker sig. På forhånd anede jeg ikke, at navnet Lilliputiens dækker over en række forskellige stykker blødt legetøj til babyer, blandt mange andre ting forskellige slags tøjdyr, som jeg selv godt kan lide at se de små babyer hygge sig med.

Det var faktisk helt hyggeligt at sidde og surfe igennem det kæmpe store varesortiment med stort set alt til underholdning af babyer, som jeg fandt i den webshop, jeg besøgte først. For eksempel faldt jeg også over nogle virkeligt søde hagesmække af mærket Sebra, som jeg bare slet ikke kunne stå for. Så selv om der selvfølgelig går lidt tid, før den lille nyfødte får brug for en hagesmæk, kunne jeg ikke dy mig for at købe en af dem.

Det var en tilfældighed, der gav mig ideen til, at Tinna som storesøster til den kommende, lille nye, nok også bør have en lille gave. Ellers kan man jo risikere, at sådan en lille pige på snart tre år bliver ramt af lidt jalousi, når hun ser, at hendes nye lillesøster får en masse gaver, mens hun ikke selv bliver tilgodeset.

I den pågældende webshop faldt jeg nemlig over nogle gedigne puslespil i træ af mærket Djeco, som også er et af de mærker, min venindes datter har med på ønskesedlen. Jeg købte sådan et med seks sjove figurer, som Tinna så skal få til at passe ned i de tilsvarende huller i en plade. Det så på billedet meget gedigent ud, og jeg kunne læse mig til, at de anvendte farver er uskadelig for børn.