Et par ting, du skal overveje, før du overvejer at låne penge online –  det er vist efterhånden de fleste, der ved, at det er dyrt at tage et online lån, så derfor anbefaler jeg altid at sammenligne online lån først.

Så dyrt, at det sjældent kan betale sig ifht. fx. at låne penge i banken (men det kan godt betale sig ifht. fx. SMS lån). Fordi det er så dyrt at låne penge online, så undrer jeg mig lidt over, hvorfor folk tager dem. Tænker man over det, så er der nemlig masser af muligheder for at finde en bedre løsning, der ikke bliver helt så dyr. Og oven i det, så bør man jo også altid overveje om man overhovedet har brug for et lån.

Hvis man fx. ikke ved præcis hvad pengene skal bruges til, så er der efter min mening ingen grund til at tage et lån – og det samme gælder, hvis det man vil bruge pengene til ikke er nødvendigheder, men blot noget, som det kunne være rart at købe.

Hvis du virkelig vil skræmmes væk fra kviklån, så har jeg skrevet en artikel om hvad det egentlig koster at tage et sådan lån. Jeg har også skrevet en artikel om sammenligning af gratis quick lån, hvilket kan være relevant, hvis du uanset advarslerne gerne vil have et sådan lån. Du betaler 76% ekstra, når du tager et kviklån Når man tager et kviklån, så skal det betales tilbage igen over et vist antal måneder.

Kigger man på lånetilbudene på nettet, så ser de månedlige afdrag sjældent så skræmmende ud, men det bliver det, hvis vi regner lidt på tallene. Tager vi udgangspunkt i et typisk kviklån fra populære DER (et lånefirma på nettet), så kan vi se hvor meget det reelt koster at tage et sådan lån. Lad os fx. sige, at vi låner 20.000 kr og vælger at betale lånet tilbage over 60 måneder.

Iflg. DER’s hjemmeside, så koster et sådan lån 586 kr om måneden i afdrag (og oven i det kommer så udgifterne til oprettelsen, etc.) 586 kr i afdrag om måneden løber alt i alt op i 35.160 kr, da vi jo valgte at betale lånet tilbage over 60 måneder. Det er 15.160 kr mere end det beløb vi lånte, hvilket betyder, at vi betaler 76% ekstra for alt hvad vi køber med de penge vi har lånt. Ikke ligefrem nogen drømmesituation, så husk nu at tænke dig om to gange inden du tager et kviklån.

Kilde: KVIKLAAN-INFO.DK