1904 – det var året, hvor Georg Jensen blev grundlagt. Selve navnet er i dag synonymt med toppen af dansk / skandinavisk design i mange sammenhænge og især i forhold til smykker. Næsten uanset hvor i verden, mine rejser bringer mig hen, er Georg Jensen smykker kendte og elskede. Og faktisk er det ofte en døråbner for mig, at jeg er dansk ligesom Georg Jensen. Især i USA, hvor alt fra designhuset er ekstremt populært.

Mange køber Georg Jensen online

I disse moderne tider er det ikke længere forbehold byfolk og rejsende til større byer at have nem adgang til mere eller mindre hele udvalget af Georg Jensen Smykker. Der er forhandlere, der sælger hele kollektionerne på nettet, og en af de bedste af slagsen er nok Brodersen Kobborg:

Brodersen + Kobborg er officielle forhandlere af Georg Jensen, og det er der faktisk ikke så mange, der er gode nok til at opnå status som.

Hvorfor er de smykker så specielle?

Den nemmeste måde at besvare det spørgsmål på er faktisk ved at vise dig en af mine absolutte favoritter:

2015-12-03_14-15-52

Medmindre du er designblind og ude af stand til at påskønne ekstraordinær skønhed, er det billede vist svar nok? Nå ja .- mens jeg husker det: Hvis du kan lide at læse om debattere design i al almindelighed, kan du jo kigge forbi her.

Georg Jensen?

Som 14-årig begyndte han at arbejde som sølvsmed, og hans vision var at blive en stor billedhugger. I 1892 blev han færdiguddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi som billedhugger og udstillede de følgende år skulpturer forskellige steder i København. Efter forskellige eventyr inkl. et job hos Bing og Grøndahl startede han en lille sølvsmedje i 1904, og der fra gik det bare stærkt.

I dag er det ikke kun smykker – for eksempel er der mange, der sover i det kendte damask sengetøj fra Georg Jensen – men det er jo en helt anden historie til en anden dag.