Så snart vi får titlen som bilejer, skal vi også tage stilling til bilsyn. Hvornår du stifter bekendtskab med et bilsyn af din bil, afhænger af bilens alder. Når dit køretøj nærmer sig 4 år efter registrering, skal det til syn første gang. Efterfølgende skal bilen tjekkes hver andet år.

Et bilsyn undersøger om bilens sikkerheds-og miljømæssige forhold er tilstrækkelige. Dette er en nødvendighed, før køretøjet bliver anset som lovligt i Danmark.

Vælg den rigtige synshal

Der er flere faktorer, der spiller en rolle, når vi skal vælge mellem synshaller i nærområdet. Først og fremmest er priser på bilsyn en af de bærende dele i valget, og heldigvis oplyser virksomhederne ofte priser på bilsyn på deres hjemmeside. Samtidig kan du undersøge, hvor grundigt det pågældende firmas service er.

Er du fuldtidsansat, og du ønsker ikke at bruge en halv fridag på en bilsyn, kan du med fordel opsøge en synshal, der har forlængede åbningstider. På den måde kan du både nå en hel arbejdsdag, og derefter drage mod en af de synshaller, der forhåbentlig stadig har varm kaffe på kanden.

Undgå ventetid

Vi prøver så vidt muligt at undgå gøremål, der skal ordnes midt i myldretiden, fordi der ofte opstår en del ventetid enten grundet trafik eller store menneskemængder. Når du skal være den helt rigtige synshal, er det derfor en god ide, at du tjekker virksomhedens geografiske placering.

Eksempelvis vil du kunne spare dig selv for bilkøer og langsom færdsel, hvis du opsøger en synshal, der placerer sig tæt på motorvejen. På den måde kan du drøne direkte til service, der står i modsætning til en synshal, der er placeret nær de trafikerede veje.

Selvom et periodisk syn af din bil kan gennemføres på relativ kort tid, vil der være en lille halv time, som du skal underholde dig selv i, mens synet foretages. Til kundernes fordel har en synshal etableret underholdningsmaskiner og kaffe, så ventetiden ikke føles længere end nødvendigt.

Undgå bilkøer inde i midtbyen, og nyd en kop kaffe, mens din bil får en kærlig hånd til en rimelig pris. Dumper din bil synet, så husk at det altid er muligt at leje en billig bil gennem Billejer.dk. Du kan leje en udlejningsbil fra kun 295 kr. om dagen, hvilket er meget billigt.