Kunne du godt tænke dig at få taget nogle fede billeder af dig selv, eller har du brug for at få nogle nye billeder op på hylderne af dine børn, så kan det være en rigtig fornuftig løsning at booke tid hos en portrætfotograf. Selvfølgelig kan man efterhånden klare mange ting selv, og du kan da også bare nøjes med at tage et selfie, hvis det bare er et nyt profilbillede på Facebook, du mangler. Men det bliver bare aldrig sådan helt godt. Og det bliver i hvert fald ikke professionelt. Så hvis du gerne vil have taget nogle gode billeder i en ordentlig kvalitet, hvor man kan se, der er lagt noget arbejde bag, så slipper du altså ikke udenom en portrætfotograf.

Dog er det langt de færreste, der rent faktisk vælger at gå til en professionel fotograf, fordi de tror, det koster det hvide ud af øjnene. Men det behøver det faktisk ikke gøre. Selvfølgelig koster det mange penge at booke sig ind hos en fotograf, der er velkendt, og som har store studier og den perfekte lysopsætning. Men der er jo ingen, der siger, at du skal have taget dine billeder i et studie. Det kan jo lige så godt blive taget udendørs. Og der er rigtig mange upcomming fotografer, der ikke engang tager det halve af, hvad de store kanoner tager. Så hvis du gerne vil slippe med en lidt billigere regning, så undersøg lige om der ikke skulle være en god fotograf eller to i nærheden af der, hvor du bor, som kan klare opgaven tilfredsstillende og til den halve pris, hvis ikke mindre.

Det samme gør sig selvfølgelig gældende, hvis det er børnene, der skal have taget nye billeder. Tjek lige om det ikke skulle være muligt at booke en portrætfotograf, der endnu ikke har haft så mange kunder, og derfor bare skal have nogle referencer til en fair pris. Det kan også være, han bare fotograferer i fritiden, og derfor kan han tage en lavere pris, da han ikke skal leve af det. Ligegyldigt hvad, så er det i hvert fald værd at undersøge. For selvom regningen måske bliver halvt så stor, så behøver billederne ikke blive en halvt så god kvalitet. De kan sagtens blive lige så gode, hvis ikke bedre. Det afhænger jo af øjnene, der ser på det.

Det kan også være, der er nogle i din familie, der kender nogle, der kan fotografere på et højt niveau. Så kan du snige dig ind den vej fra, og så kan det være, du måske endda får en endnu bedre pris. I og med de dyreste fotografer koste kassen, så snakker vi altså mange penge, som du kan spare dig selv for ved at finde en mindre kendt portrætfotograf. Og det er værd at arbejde en ekstra halv time for. Så gør dig selv den tjeneste, så du også har penge til andre ting. Det er ikke sikkert, du finder nogle, men så har du da i det mindste gjort et forsøg.