Der er en større og større forståelse for de positive effekter af at handle lokalt – og ikke blot handle men også benytte diverse firmaer, der ligger lokalt. Dels er det mere interessant at støtte en lokal virksomhed end en national eller global, og dels er der jo det faktum, at jo bedre, det går for de lokale virksomheder, jo flere penge lægger de i lokalområdet. Endelig skal man ikke glemme, at hvis man ikke køber lokalt, når det er muligt, forsvinder muligheden helt af sig selv.

Den lokale vognmand i Fredericia

Lad os tage et eksempel på en virksomhed, der er lokalt funderet og alligevel landskendt – nemlig vognmandsforretningen Dueholm. Firmaet holder til på Treldevej i Fredericia, og er dermed det, der kan betegnes som en lokal vognmandsforretning for hele Trekantsområdet, der jo er Kolding, Vejle og Middelfart trekanten.

Dueholm har en vognpark og en bemanding, der sætter dem i stand til at løfte (helt bogstaveligt) alle forekommende transportopgaver. De helt specielle opgaver kan de også levere via deres netværk af andre professionelle vognmænd med specialudstyr for eksempel. Nå ja – det er faktisk ikke kun transport, de kan udføre – de har et stort og godt beskyttet område, der benyttes til vinteropbevaring af både, campingvogne og den slags.

Vognparken dækker alt fra mini-van til superstore vogntog, og alt fra kurerkørsel over levering af sand, kranopgaver og nationale såvel som internationale flytninger hører til hverdagen hos den travle vognmand i Fredericia.

Placeringen er jo ikke dårlig, når man betænker, at Trekanten er et område, der er i konstant udvikling og tiltrækker en hel del industri af forskellig slags – der så igen har transportbehov, der skal løses.

Private går heller ikke forgæves hos Vognmand Dueholm, der klarer alt fra komplette private flytninger til levering af noget så jordnært som dækbark til haven. Ja – det er den gode gammeldags vognmand i nye klæder, med topmoderne vognpark og gode folk.