Gennem de seneste år har jeg vænnet mig til at købe en ret stor del af mit behov for nyt tøj og sko i et par webshops, som jeg har gode erfaringer med. Det generer mig ikke, at man ikke kan tjekke et par bukser eller en kjole grundigt, før jeg køber tøjet, for som sagt har jeg hidtil aldrig følt mig snydt, når jeg har købt online mode.

Og udvalget er jo meget stort, og i de netbutikker, hvor jeg normalt handler, kan man også købe de mere kendte mærkevarer, og jeg har i flere tilfælde været ude for at få øje på et eller andet stykke beklædning i et udstillingsvindue inde i byen og så senere finde præcist det samme i en netbutik til en noget lavere pris – også selv om man lægger udgiften til fragt til prisen.

For eksempel købte jeg så sent som i sidste måned et par damesko online, og præcist det samme par sko havde jeg set i en forretning inde i byen til en pris, der var mere end 100 kroner højere end i netbutikken.

Nogle af mine veninder forstår ikke, at jeg vil snyde mig selv for den oplevelse, det er, at komme ind i en rigtig forretning og lade sig friste af et eller andet smart, som man absolut ikke kan leve uden. Men jeg er altså sådan indrettet, at jeg nøjes med at købe det dametøj, jeg lige nu og her har brug for. Og i øvrigt kan man jo også lade sig friste, når man surfer rundt på en webshops hjemmeside, for jeg får da tit øje på noget tøj, jeg gerne vil have, men så vælger jeg de fleste gange at vente med at købe det til næste gang, jeg trænger til noget nyt.

I en af de netbutikker, hvor jeg har handlet flere gange, har de en speciel afdeling med tøj til store piger. Den afdeling kigger jeg jævnligt forbi, fordi min lillesøster er en af de kvinder, der har behov for tøj i store størrelser. Hun har i årevis ført en ihærdig kamp mod sin vægt, men hendes enorme lyst til søde sager har hidtil gjort det til en forgæves kamp, for det er ikke rigtig lykkedes hende at tabe sig.

Her på det seneste har hun dog fortalt, at hun er lykkedes med at erstatte kager og slik med noget sundere, og det kan hun allerede mærke på vægten, som er begyndt at falde. Og det er bestemt hendes hensigt at holde fast i de forbedrede madvaner, for hun vil virkelig gerne tabe sig en hel del mere.

Jeg var sammen med min lillesøster på en tur i byen i sidste uge. Efter at have fået lidt frokost på en cafe, slentrede vi lidt rundt i byen og kiggede på vinduer. En af forretningerne reklamerede med tøj til store kvinder, og min søster bemærkede straks, at der havde hun handlet flere gange, men hun regnede ikke med at skulle handle der mere, for nu er det alvor med vægttabet.