Vi går i nogle store overvejelser med hensyn til bil til min søn. Han fylder snart 18 år, og vi vil gerne give ham en bil. Vi bor på landet på Sjælland, hvor der ikke er de store muligheder for offentlig transport. Der går en bus forbi 4 gange om dagen.

Min mand har en Toyota Land Cruiser, som har et par år på bagen, og jeg har en Peugeot, som har mange år på bagen! Den kører stadig ok, men den har set bedre dage. Nu overvejer vi så, om jeg skal have en nyere brugt Peugeot, og så give den ældre Peugeot til min søn. Den er dog ikke særligt økonomisk med hensyn til benzinforbrug og sikkert heller ikke så sikker som de nyere modeller, der har alle mulige sikkerhedsting indbygget. Ingen tvivl om at vi helst ville give ham en nyere brugt, men det er jo et spørgsmål om penge.

Skrotpræmie på Sjælland?

Jeg har søgt på skrotpræmie Sjælland på nettet for at se, hvilke muligheder jeg har for at få den afhændet til et autoophug med skrotpræmie. Jeg kan se, at vi både kan få noget for skrotning af bilen og også en skrotpræmie, så vi kan da i alle fald få lidt med over til køb af en nyere model.

Måske burde jeg også se på at få synet bilen igen og få et tilbud på, hvad det kan koste, og hvad der skal til. Måske vi kan sælge den som den er, men jeg tvivler på, at vi kan få meget mere for den, end hvis vi ophugger den og får skrotpræmien.

Har du monstro erfaring med skrotning af bil eller måske ophug af bil og skrotpræmier, og har du lavet regnestykket med, hvad der kan betale sig, så hører jeg gerne fra dig.